Av- og påmelding av lister

Det er mulig å la personer melde seg på og av dine lister ved hjelp av mobiltelefonen. Dette gjøres ved at de sender en SMS med et spesielt innhold til 26001. Før vi begynner trenger du nøkkelord ditt, dette fikk du utdelt når du først abonnerte på tjenesten. Her vil jeg bruke mitt nøkkelord som er «systor».

Først velger vi hvilken liste vi vil bruke. Jeg vil her bruke en list kalt «medlemmer». Du kan selv velge hvilken liste du vil, men det er viktig at listenavnet ikke inneholder mellomrom.

Melde seg på liste

For å melde seg på en av listene dine sender vedkommende en SMS med ditt nøkkelord og navnet på listen din til 26001. Meldingen skal være på følgende format:

nøkkelord listenavn

I mitt tilfelle vil meldingen sendt fra personen som vil bli registrert, se slik ut:

systor medlemmer

Eventuelt kan de også oppgi sitt eget navn, da vil dette blir lagret sammen med nummeret. Dette gjør det lettere å identifisere personene på listen din.

systor medlemmer Ola Nordmann

Personen vil motta en melding som bekrefter at han er påmeldt.

Melde seg av liste

For å melde seg av listen trenger de bare send en ny melding til 26001. På samme måte som å melde seg på består den av nøkkelordet ditt og listenavnet.

nøkkelord listenavn stopp

I mitt tilfelle vil meldingen sendt fra personen som vil melde seg av listen:

systor medlemmer stopp

Ved avmelding vil personen motta en melding som bekrefter handlingen.

Sende ut til liste

Det er kun brukere av systemet som kan sende ut til liste.

Du kan sende ut til dine egne lister med en melding på følgende formatet til 26001.

nøkkelord #listenavn Din melding her

Ved bruk av firkanttegnet (#) foran listenavnet vil meldingen bli sendt ut med ditt eget telefonnummer som avsender. Hvis noen svarer på meldingen vil svarene blir sendt direkte til mobiltelefonen din.

nøkkelord *listenavn Din melding her

Om du velger å sende meldingen med stjerne(*) foran listenavnet vil avsender bli satt til valg nummer to i avsenderlisten, som du finner på nettsiden. På bildet under er min liste over avsendere. Hvis jeg hadde sendt ut en melding med stjerne foran listenavnet ville 26001 blitt satt som avsender.

Hvis jeg skulle sendt ut en melding til listen som vi har brukt som eksempel tidligere ville meldingene sett slik ut:

systor #medlemmer Hei alle medlemmer.

eller

systor *medlemmer Hei alle medlemmer.